GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lundgren lägger handskarna på hyllan

Fotbollskarriären är över för målvakten Sofia Lundgren. Återkommande ryggproblem är orsaken, samtidigt som hon har fått tillbaka jobbet som instruktör i Stockholm. 34-åriga Lundgren kommer närmast från en säsong i Rosengård. Hon vaktade målet i de nio första matcherna innan ryggproblemen återkom.(TT)
Publicerad 12 januari 2017

Fotbollskarriären är över för målvakten Sofia Lundgren. Återkommande ryggproblem är orsaken, samtidigt som hon har fått tillbaka jobbet som instruktör i Stockholm.

34-åriga Lundgren kommer närmast från en säsong i Rosengård. Hon vaktade målet i de nio första matcherna innan ryggproblemen återkom. Lundgren missade halva 2013 och hela 2014 på grund av diskbråck.

Lundgrens meritlista är lång. Under 15 säsonger i Umeå IK (1999-2006) och Linköping (2009-2014) blev det sex SM-guld, fyra segrar i Svenska Cupen samt två Champions League-titlar. 2010 fick hon priset som Årets målvakt. Hon har även gjort två säsonger i AIK och en säsong i Hammarby.

Debuten i A-landslaget kom 2002 (6-3 mot England). Sammanlagt blev det 30 matcher i landslaget för Lundgren, där hon var med och vann VM-silver, VM- och EM-brons.

TT