Luleå vann mot HV - en match från final

Den regerande SDHL-mästaren Luleå är bara en match från att säkra ännu en SM-finalplats efter två semifinalvinster mot HV71. I det första mötet mellan lagen krävdes förlängning innan Luleå kunde avgöra med 4-3-målet.(TT)
Publicerad 1 mars 2019

Den regerande SDHL-mästaren Luleå är bara en match från att säkra ännu en SM-finalplats efter två semifinalvinster mot HV71. I det första mötet mellan lagen krävdes förlängning innan Luleå kunde avgöra med 4-3-målet. 4-3 blev resultatet även i den andra semifinalen - men då kunde Luleå säkra segern på ordinarie tid.

Luleå låg dock under med 1-2 inför den tredje perioden men kunde med tre raka mål vända på matchen. Med knappa fem minuter kvar reducerade HV71 genom Lina Ljungblom och ställningen var i det läget 4-3 till Luleå. Men närmare än så kom aldrig hemmalaget - Luleå knep segern.