Annons
Nyheter

Luleå möter Nordamerikas bästa lag

För första gången ska Sveriges bästa hockeylag få mäta krafterna med Nordamerikas dito. I september anordnas Champions Cup för första gången, där svenska mästaren Luleå på hemmaplan ställs mot NWHL-vinnaren Metropolitan Riveters från Newark, i en matchserie i bäst av tre.(TT)
Publicerad 5 juni 2018

För första gången ska Sveriges bästa hockeylag få mäta krafterna med Nordamerikas dito. I september anordnas Champions Cup för första gången, där svenska mästaren Luleå på hemmaplan ställs mot NWHL-vinnaren Metropolitan Riveters från Newark, i en matchserie i bäst av tre.

"Jag tror på att samarbeta och det även mellan gränserna för att kunna öka intresset och föra damhockeyn framåt. Vi ser fram emot vad det här också kan utvecklas till på sikt", säger Angelica Lindberg, kommersiell chef på SDHL, i ett pressmeddelande.

Annons

Mästarmötet avgörs 26-29 september och alla tre matcher kommer att spelas oavsett resultat i de två första mötena.

"Över tiden hoppas vi kunna expandera. Vårt mål är att exponera damhockeyn, atleterna och förebilderna till fans över hela världen. NWHL och Riveters ser fram emot en minnesvärd hockeyvecka i Sverige", säger NWHL:s grundare Dani Rylan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons