Luleå gick på knock mot HV71

Luleås stjärnfyllda offensiv var på spelhumör hemma mot HV71. Norrbottningarna gick på knock redan i den första perioden och vann till slut med 7-4 - Jönköpingslagets femte raka förlust i SHL. - Vi spelade bra i dag.(TT)
Publicerad 10 oktober 2015
””
””

Guldtippade Luleå hade bara två segrar på de sju inledande omgångarna i SHL. Men hemma mot HV71 imponerade laget - framför allt i den första perioden.

Redan efter sju minuters spel hade Peter Cehlarik och Jonathan Granström hittat rätt bakom Erik Ersberg i gästernas mål. Och 18.15 in i den första perioden fixade stjärntrion Johan Harju, Toni Rajala och Jacob Micflikier 3-0 - kanadensarens fjärde mål i höstens seriespel.

””

"Frejdig hockey"

HV71:s bästa poängplockare hittills i SHL, Mattias Tedenby, hade en fin reduceringschans i inledningen at mittakten, men skottet hittade inte in bakom Joel Lassinantti.

I stället punkterade Luleå matchen med två fina mål. Lennart Petrell gjorde fyran, efter ett vackert förarbete av sevärda duon Peter Cehlarik och Lucas Wallmark.

Jacob Lagacé - 57 poäng i hockeyallsvenskan förra säsongen - direktsköt 5-0 i powerplay, 25-åringens första fullträff för Luleå i SHL.

””

I slutakten gick hemmalaget fram till 7-1 och det såg ut att bli ett pinsamt nederlag för gästerna från Jönköping, men tre mål på 2.39, det sista läckert inprickat av Erik Christensen, skapade en viss nerv i matchen. Luleå drog sedan på sig ett par utvisningar i slutet av matchen, men höll tremålsledningen.

””

"Visar stolthet"

Gästernas tränare, Johan Lindbom, gladdes åt lagets avslutning:

””

Förlusten var den femte raka för HV71, som fortfarande saknar seger på bortais i SHL där laget har 7-18 i målskillnad.