Annons
Nyheter

Ludvigsson vill utmana i Tour de France

För första gången sedan 2013 har folket ute i stugorna en svensk att följa i Tour de France. Tobias Ludvigsson är uttagen som hjälpryttare - men siktar högre i tempoloppet. - Det är näst sista etappen, då ska jag försöka sikta mot topp fem, säger 27-åringen.(TT)
Publicerad 5 juli 2018

Inte sedan Fredrik Kessiakoff deltog 2013 har en svensk kört Tour de France. Och Ludvigsson är blott den 14:e svensken som får chansen i det storslagna etapploppet.

27-åringen från Huskvarna tvekar inte om vad som blir häftigast av allt:

””
Annons

Ludvigsson har inte haft en problemfri försäsong. Efter en planerad operation (förträngning i en artär) i december tog det ett tag att bygga upp kroppen igen, och en krasch för en dryg månad sedan innebar ännu ett avbräck.

””

Stressig tävling

Trots en strulig försäsong belönades alltså svensken med en plats i det franska laget Groupama FDJ:s trupp till Tour de France. Ett kvitto på att laget tror på honom, och på att formen är stigande.

””

Ludvigsson har tidigare cyklat fem Giro d'Italia och tre Spanien runt - men han säger att det här blir något helt annat. I ett av världens största idrottsevenemang är det framför allt stressen som kommer att bli det tuffa. Både i klungan, och utanför banan.

””

Har du kunnat träna på det på något sätt?

””

Ska assistera Démare

I årets upplaga saknar laget sin storstjärna Pinot, och i stället blir det främst att assistera spurtaren Arnaud Démare som blir svenskens uppgift. Med omkring åtta kilometer kvar ska Huskvarnacyklisten försöka ta vind för Démare, och se till att han är så fräsch som möjligt för att knipa en etappseger.

Men Tobias Ludvigsson har också ett personligt resultatmål för den näst sista etappen i touren, tempot.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons