Annons
Nyheter

Lövgren segerjubilerade på Åby

Joakim Lövgren upplevde en av sina bästa travdagar när V75 avgjordes på Åby. Lövgren tog hem SM överlägset med Alfas da Vinci. Segern var den tusende i karriären. - Så här bra har jag inte mått på väldigt länge, sade Jägersrokusken med breda mungipor.(TT)
Publicerad 10 oktober 2015

SM blev ett händelserikt lopp med fyra olika ledare under den första kilometern. När det återstod 1 400 meter satt Ivar Sånna i spets och då talade mycket för favoritseger. Men tempot hade varit högt med 1.12,3 första 1 500 metrarna. Och Joakim Lövgren hade hittat andrapar utvändigt med den starttröge Alfas da Vinci.

På sista långsidan kom attacken och på bara några hundra meter satt Lövgren i spets.

””
Annons

SM-segern var 48-åringens första och han var väldigt glad efteråt.

””

Alfas da Vinci fick en halv miljon kronor i förstapris och har sprungit in 1,7 miljoner kronor i år. Totalt är sjuåringen uppe i knappt 3,5 miljoner kronor.

””

I sto-SM gjorde Youana inget som helst misstag. Stefan Söderkvist satt i sulkyn den här gången i stället för Erik Adielsson som var upptagen av VM-loppet i USA. Söderkvist kunde köra till spets och Youana var sedan aldrig hotad.

””

Sexårsstoet har utvecklats mycket i sommar. SM-segern var värd en halv miljon kronor och hon har travat in drygt 1,3 miljoner på de tre senaste starterna som inkluderar en vinst i EM.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons