Annons
Nyheter

Lloris misstag döms ut i franska medier

"Enorm tabbe", "ett monumentalt misstag" och "en fläck på cv:et som kommer att hänga med länge". Franska medier skräder inte orden om målvakten, och lagkaptenen, Hugo Lloris insats i VM-kvalmatchens slutminuter. Lloris själv försöker inte bortförklara sin tabbe och säger att han håller huvudet högt.(TT)
Publicerad 10 juni 2017

Den franska målvakten Hugo Lloris får motta hårda ord i fransk press efter agerandet som öppnade för Ola Toivonens avgörande mål som gav Sverige segern i VM-kvalmatchen.

"Lloris enorma tabbe som sänker 'les Bleus'" och "ett monumentalt misstag" - så beskriver den franska tidningen Le Figaro det som hände i avslutningsminuterna i VM-kvalmatchen mellan Sverige och Frankrike.

Annons

"Tugga handskar"

En reporter i Liberation skämtar om "boulette à la Suedoise" eller köttbullar, då ordet även betyder att göra en dumhet eller misstag.

Le Monde skriver att matchen var ett fiasko och att Llori "irrade som en plågad själ" och skulle komma att få "tugga i sig sina handskar" efter missen. Och att det hela blir desto märkligare då Llori i förra veckan slog rekordet som den mest framgångsrike franske målvakten genom tiderna.

Den franska sport-tidningen L'Équipe kallar Hugo Lloris agerande för "ett grovt misstag" och sätter rubriken "en mardröm på blanka dagen". Dagstidningen Le Parisien är ännu hårdare i sin dom. Lloris talang ifrågasätts inte men misstaget kommer att befläcka hans cv och internationella karriär under en lång tid framöver, skriver tidningen.

Inga ursäkter

Llori själv säger att missar ingår i jobbet.

””

Han kommer att komma över detta, precis som han har gjort med tidigare misstag, lägger han till.

En sekvens där Expressens tv-kommentatorer drabbas av glädjeyra efter Sveriges seger har också fått spridning i franska medier.

"De svenska kommentatorerna blir helt galna efter segern", skriver Le Figaro om videoklippet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons