Annons
Nyheter

Linköping tog första hemmasegern

Storasyster Emilia Ramboldt har totalt fem SM-guld varav två med Linköping. Dit lär det bli tufft för Jimmy Andersson att nå - men han vill gärna vara med om att vinna den första titeln för herrlaget. Mot Malmö kom säsongens första seger på hemmaplan, 4-1.(TT)
Publicerad 12 oktober 2017

Efter årets klubbyte behöver Jimmy Andersson inte oroa sig över sin familj längre.

Från och med den här säsongen är 28-åringen och ett år äldre systern Emilia Ramboldt klubbkompisar igen - något syskonen inte varit sedan ungdomsåren i Spånga.

Annons

Sedan dess har landslagsstjärnan Emilia vunnit fem SM-guld: två med AIK, ett med Segeltorp och de två senaste med nuvarande föreningen Linköping (2014 och 2015).

””

Nu har han chansen att slåss om titeln på allvar för första gången i karriären, efter flytten till LHC.

"Har alla delar"

Även om östgötarna haft en tung start på hösten - med bara 9 av 24 möjliga poäng och ingen hemmavinst inför torsdagen - tror forwarden på sitt lag.

””

Då förvandlade Linköping 1-1 till 4-1 genom mål av Derek Roy, Niclas Lundgren och Andrew Gordon (i öppen bur).

Den första fullträffen svarade Jimmy Andersson för.

””

I staden där han bor jublades det säkert inte så mycket över vinsten. Andersson och hans familj bor nämligen i grannstaden Norrköping.

””

"Har känt en oro"

Anledningen till att flytten gick till Norrköping efter fyra år i Karlskrona var att sambon Sandra har sina föräldrar och släktingar där.

Hon drabbades av diskbråck i ryggen i samband med att femåriga sonen Einar föddes och det blev många resor de 40 milen mellan Karlskrona och Norrköping.

””
Annons

Nu får paret mer hjälp - och Andersson kan fokusera mer på hockeyn.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons