Annons
Nyheter

Linköping tar sikte på guld

Trea i tabellen. Men ändå med guldläge. Linköping ställer gärna till med en liten skräll i den allsvenska guldstriden. - Vi ska ju möta både Eskilstuna och Rosengård. Vinner vi båda så. . . , säger Stina Blackstenius till TT. På pappret är uppgiften den tuffast tänkbara.(TT)
Publicerad 9 oktober 2015

På pappret är uppgiften den tuffast tänkbara. Linköping har både ettan och tvåan i tabellen kvar att möta.

Men den hägrande belöningen är i samma klass.

””
””
Annons

Väntar på chansen

Det är Eskilstuna som leder damallsvenskan inför de sista två omgångarna. Rosengård skuggar en poäng bakom.

Men bakom de båda duellanterna ligger utmanaren och bara väntar på sin chans. På söndag får Eskilstuna bege sig till Arena Linköping, i sista omgången reser Linköping ner till Malmö IP för att möta Rosengård.

Matematiken är enkel, två segrar skulle sannolikt räcka till guld. Linköping har i och för sig tre poäng att ta igen på Eskilstuna men har betydligt bättre målskillnad, vilket kan vara guld värt i slutet.

För att nå dit litar laget bland annat på danskan Pernille Harder, som är i delad skytteligaledning med Eskilstunas Gaelle Enganamouit på 17 mål.

Och på Stina Blackstenius, som tidigare i veckan blev uttagen i landslaget och nyligen gjorde sitt sjunde allsvenska mål för säsongen.

Fyra raka

””
””

Medan Linköping och Eskilstuna gör upp på söndag spelar Rosengård bortamatch mot tabelljumbon AIK. Dessutom har Piteå en teoretisk chans kvar, även om lagets målskillnad är betydligt sämre än konkurrenternas.

Det mesta talar med andra ord för att striden om guldet avgörs först i sista omgången den 18 oktober.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons