Annons
Nyheter

Lindström: "Jag hoppas jag ska njuta"

Varje VM-start sågs som en bonus inför mästerskapet. Det blir utbetalning direkt för Fredrik Lindström. - Det trodde jag inte för några månader sedan, säger Lindström om att få starta i herrarnas sprint.(TT)
Publicerad 9 mars 2019

Att hans namn var med när den svenska sprinttruppen presenterades tidigare i veckan var lite av en överraskning.

Trots allt var det mycket som var oklart kring veteranen Fredrik Lindströms fysiska status.

Annons

Den körtelfeber han drog på sig redan i samband med säsongens första världscupslopp i december hade raserat nästan hela säsongen.

När han anslöt till landslagets förläger i Idre så var det första gången Lindström drog på sig landslagskläderna sedan världscupspremiären.

Ha roligt är målet

Över ett gäng gemensamma träningspass med landslagskollegorna visade han att formen inte var allt för nedgången - och därmed får Fredrik Lindström chansen direkt i hemma-VM:s första individuella herrdistans i eftermiddag.

””

TT: Har du något mål med tävlingen?

””

"Premiärnerverna borta"

Den, på förhand, största svenska medaljaspiranten i den stentuffa, Johannes Thingnes Bø-ledda konkurrensen får ändå anses heta Sebastian Samuelsson.

Även om det blev totalt fyra bom, tre av dem i ett rock n' roll-skytte på sista stående, i mixedstafetten så fick OS-silvermedaljören ett skönt formbesked i torsdagens premiärlopp.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons