Annons
Nyheter

Lindelöw kan få ny chans på Zacramento

Douglas Lindelöw och Zacramento sågs länge som givna i det svenska laget till VM i höstas. Då kom chockbeskedet: Stjärnhästen lades ut till försäljning och Lindelöw fick nobben av förbundskaptenen Henrik Ankarcrona.(TT)
Publicerad 4 januari 2019

Ekipaget var med och tog EM-silver i Göteborg sommaren 2017 - och vill det sig väl kan det bli ett oväntat besök i samma stad i början av april.

Plötsligt öppnar sig möjligheten till en satsning mot världscupfinalen och det på just Zacramento.

””
””
Annons

Seger i enda starten

Landslagsryttaren har bara gjort en start i världscupen den här säsongen på Zacramento men visade då på nytt vilken klass ekipaget håller.

Segern i premiären i Oslo gav 20 poäng och trots att Lindelöw bara har gjort den tävlingen ligger han på 24:e plats i världscupkvalet och en finalplats finns inom räckhåll. Men då måste han ut på något eller några av de återstående kvalen.

””

"Se vad som kan ändras"

Henrik Ankarcrona utesluter inte att Lindelöw kan få en eller annan start i de fyra världscupkval (Basel, Leipzig, Amsterdam och Bordeaux) som återstår, men han kan inte lova något.

””

Peder Fredricson är som åtta på 40 poäng bäste svensk i kvalet men kan behöva några poäng till för att var på den säkra sidan. Irma Karlsson (31 poäng) och Henrik von Eckermann (30) är övriga svenskar som har goda möjligheter att nå finalen i Göteborg 3-7 april.

Lindelöw säger att han med ganska kort varsel kan vara redo på Zacramento.

””

Ekipaget nådde världscupfinalen i Paris förra året och kom då elva.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons