Annons
Nyheter

Lindberg om tunga tiden efter majorssuccén

Segern i ANA Inspiration i fjol gav inte Pernilla Lindberg enbart ett kvitto på sin förmåga. Den skapade även förväntningar som blev stressande. - Men nu har jag slutat att analysera så mycket, säger hon inför årets tävling i Kalifornien.(TT)
Publicerad 3 april 2019

Det är en annorlunda start på en majorvecka för den 32-åriga svenskan. Hon, som aldrig vunnit på Europatouren eller USA-touren, kom till Mission Hills CC utanför Rancho Mirage i Kalifornien som regerande mästare och fick vara med på mästarmiddagen.

””

"Minnena kom tillbaka"

Annons

När hon var ute och tränade på banan berättade hon för sin nya caddie Roy Clarke om allt som hände på de olika hålen i fjol. Bland annat om hur hon och sydkoreanskan Park In-Bee fick avbryta särspelet på grund av mörker efter fyra hål och först efter fyra hål dagen efter kunde skiljas åt genom svenskans birdieputt.

””

Segern gav henne ett bra självförtroende, men också större förväntningar - både från sig själv och från andra - som var stressande.

””
””

Mer teknik - mindre analys

Lindberg sade till TT tidigare i år att beslutet att inte träna så mycket teknik inför fjolårssäsongen var positiv i början av året, men bidrog till att spelet försämrades efterhand.

Till denna säsong har hon nött mer teknik. Det har ännu inte gett henne någon topplacering, men förra veckans 23:e plats var i alla fall ett steg i rätt riktning, tycker hon.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons