Annons
Nyheter

Lindahl allt närmare spel

Nybliven ligamästare - utan att ha spelat en enda minut av säsongen. Men fingerskadade Hedvig Lindahl fick behålla sin medalj, trots försök att ge bort den. - Det fanns väl andra som kändes mer värda den, säger landslagsmålvakten. Det har varit en ovan säsong på flera sätt för Hedvig Lindahl.(TT)
Publicerad 6 juni 2017

Det har varit en ovan säsong på flera sätt för Hedvig Lindahl. Hon missade visserligen bara åtta ligamatcher - men den engelska säsongen var inte längre än så den här gången. Chelseas ligaguld från i lördags ger därför lite dubbla känslor, erkänner hon med ett skratt.

””
””

Den engelska damligan ställer från och med i höst om formatet till att spela från höst till vår igen. Därför blev det bara åtta omgångar under våren, där Chelsea knep ligatiteln på målskillnad före Kosovare Asllanis Manchester City.

Annons

Men en titel är en titel, konstaterar Hedvig Lindahl.

””
””

Bröt lillfingret

För hennes egen del har säsongen dock inte ens börjat. Det var inte långt kvar till säsongspremiären när oturen var framme och Hedvig Lindahl bröt ett finger i april.

Chelseamålvakten poängterar snabbt att det inte är det omplåstrade långfingret på vänsterhanden som är problemet, utan lillfingret.

””
””

Fick nej

Hedvig Lindahl kunde delta i de flesta av momenten när landslaget tränade på Öis-gården i Göteborg under nationaldagen, men fick kliva av när det var dags för matchliknande situationer. Det står också redan klart att hon missar stormatchen mot USA på torsdag. Där får i stället antingen Piteåmålvakten Hedvig Carlén eller Eskilstunas Emelie Lundberg kliva in.

Men till landskampen mot Skottland nästa vecka hoppas Lindahl vara spelklar igen - efter ett misslyckat försök att övertala sina läkare i förra veckan.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons