Annons
Nyheter

LeBron sköt sig förbi Jordan

LeBron James har redan vunnit allt som går att vinna i NBA och lite till, och nu har han nått ännu en milstolpe. I matchen mot Denver gick stjärnan förbi Michael Jordan i ligans totala poängliga.(TT)
Publicerad 7 mars 2019

Med 5,38 kvar av första kvarten satte LeBron James en trepoängare och kom upp i 15 poäng i matchen och totalt 32 294 poäng under hela sin karriär - två fler än Michael Jordan lyckades med.

Vid nästa timeout gick stjärnan till lagets bänk, satte sig ned, begravde ansiktet i en handduk och såg ut att gråta en lättnadens och glädjens tår. Före matchen hade han twittrat: "Det här kommer att bli OVERKLIGT!".

Annons

LeBron James gjorde till slut 31 poäng i matchen, som hans Lakers förlorade med 99-115. Men trots att laget i och med förlusten tappade i kampen om en slutspelsplats lär det inte vara något som James själv eller Lakers fans kommer att komma ihåg från just den här kvällen.

34-årige LeBron James har gjort flest poäng av alla i dag aktiva spelare, nu totalt 32 311 poäng, och har bara tre stjärnor före sig på alla tiders poängliga. Kobe Bryants 33 643 poäng är inom räckhåll, men till de två i toppen är det längre.

Bäst genom tiderna är Kareem Abdul-Jabbar, som på 20 säsonger gjorde hela 38 387 poäng. Lakers-ikonen följs av Karl Malone, som satte 36 928 poäng. Men om James håller sig frisk och håller samma poängtakt som hittills under karriären kan han nå rekordet under säsongen 2021-22, vilket också är så långt hans nuvarande kontrakt sträcker sig.

LeBron James har hittills under karriären bland annat vunnit två OS-guld och tre NBA-titlar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons