Annons
Nyheter

Larsson: Vi ska fixa det

Pappa Henrik Larsson sköt Helsingborgs IF tillbaka till allsvenskan 1992. Sonen Jordan Larsson ska rädda den anrika föreningen från degradering. - Staden är väldigt stolt över att vara i allsvenskan och det ska vi se till att fixa, säger 19-åringen.(TT)
Publicerad 4 november 2016

Med sina rastaflätor klev en ung och lovande Henrik Larsson fram den 7 november 1992 och svarade för två mål när Helsingborgs IF bortaslog IFK Sundsvall med 6-1. HIF vann kvalet till allsvenskan och var tillbaka i finrummet för första gången sedan 1968.

Nästan på dagen 24 år senare är sonen Jordan Larsson, 19, en av frontfigurerna i det Helsingborg som krigar för det där allsvenska kontraktet som klubben har haft sedan dess. På söndag ska HIF försöka säkra en allsvensk kvalplats i den sista omgången för säsongen - med den gamle landslagsikonen "Henke" Larsson som manager.

Annons

En egen karriär

””

Han är född i Nederländerna, men uppvuxen i Skottland och Spanien under Larsson seniors otroliga fotbollskarriär. Larsson junior har dock sedan länge varit mer än bara "Henkes son". Anfallaren har etablerat sig som en allsvensk startspelare för Helsingborg och efter nio inhopp den allsvenska debutsäsongen 2014 har 19-åringen hittills spelat från start i 47 allsvenska matcher de två senaste säsongerna.

””

I fjol blev det tre allsvenska mål, men denna krisartade säsong är anfallaren Helsingborgs främste målskytt med sju fullträffar.

””

Det var Jordan Larsson som borta mot Falkenberg i söndags bröt en över 21 timmar lång måltorka för Helsingborgs anfallare. 19-åringen svarade för två mål i 4-1-segern.

””

Behöver stödet

Med klubbens anrika historia med bland annat fem SM-guld, varav det senaste 2011, är det många av stadens invånare som upplever en ångestfylld tid i nuläget. Spelarna känner mest stöd från supportrarna.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons