Seger för Larsson - nu väntar Wozniacki

Johanna Larsson besegrade Vera Lapko under Australian Opens första dag. Nu väntar regerande mästarinnan Caroline Wozniacki i nästa omgång. - Jag stressade inte upp mig som man annars kan göra, säger Larsson.(TT)
Publicerad 14 januari 2019

Det blev ingen lättköpt seger för Johanna Larsson, när hon för första gången mötte vitryskan Vera Lapko i Melbourne.

Första set blev en utdragen historia, där det krävdes tiebreak för att Johanna Larsson till slut skulle ta hem det.

””

"Absoluta favorittävling"

30-åriga Larsson är något av en veteran i Melbourne Park, och tog sig vidare till andra omgången även 2015 och 2016.

””

Det enda hon inte gillar är banorna.

””

Larsson inledde trevande, och vitryskan lyckades få grepp om matchen efter att ha vunnit två raka game och gått upp i en 5-3-ledning. Men Larsson kom tillbaka och kvitterade till 5-5, och därefter gick setet vidare till tiebreak, som även det blev utdraget och till slut slutade 7-5 till förmån för Larsson.

””

Spelar ganska rakt

Taktiken inför matchen var att försöka att slå djupa returer på vitryskans servar, och inte låta henne ta kommandot.

””

Det var mer än 30 grader varmt i Melbourne Park där eftermiddagssolen lyste från en klarblå himmel.

””

I början av andra set, efter att Larsson tagit det första gamet, fick Lapko problem och tillkallade medicinsk personal.

Efter några minuters paus kunde matchen återupptas, och Larsson tog även det andra och tredje gamet.

Därefter bröt vitryskan matchen.

””

Kan möta Wozniacki

Segern innebär att Johanna Larsson går upp mot regerande mästarinnan, danskan Caroline Wozniacki, som i sin första match besegrade Alison Van Uytvanck, Belgien, med 6-3, 6-4.

En tuff match, konstaterar Larsson, som ser fram emot att få spela på en stor bana.