Annons
Nyheter

Larm från kyrkogården - Garrincha borta

Garrinchas minne vårdas ömt i Brasilien. Värre är det med fotbollslegendens jordiska rester, som nu har försvunnit - eller? Brasilianska medier rapporterar att hans grav öppnats under oklara omständigheter. Vad som har hänt med kvarlevorna är okänt.(TT)
Publicerad 1 juni 2017

Brasilianska medier rapporterar att hans grav öppnats under oklara omständigheter. Vad som har hänt med kvarlevorna är okänt.

””

Till saken hör att det på Raiz da Serra finns två gravar med Garrinchas namn på - en ursprunglig från dödsåret 1983, och en som byggdes 1985.

Annons

Den lokale borgmästaren söker nu tillstånd för en officiell utgrävning, som i kombination med dna-tester från Garrinchas barn förhoppningsvis ska avgöra saken.

””

Brasilien har tidigare utmärkt sig i liknande sammanhang. 1983, året då Garrincha dog, stals VM-bucklan, Jules Rimet-pokalen, från fotbollsförbundet CBF:s lokaler i Rio. Den har aldrig återfunnits.

Garrincha var tillsammans med bland andra Pelé med om att vinna fotbolls-VM i Sverige 1958. I samma veva fick han även barn i Sverige. Garrincha var även med och försvarade VM-guldet 1962 i Chile, och i VM i England 1966.

Sedan gick superstjärnan ner sig i alkoholism, och dog bara 49 år gammal.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons