Annons
Nyheter

Lagerbäck tror på norskt lyft - om ett tag

87:a på den senaste världsrankningen. Sämre har norsk landslagsfotboll aldrig mått och det är i den verkligheten Lars Lagerbäck arbetar sedan i vintras. - Jag är helt övertygad om att vi kommer att bli bättre, säger han.(TT)
Publicerad 12 juni 2017

Det börjar bli många år sedan Norge och Sverige - som möts på Ullevål i Oslo på tisdag kväll - befann sig på någorlunda samma nivå.

Norge spelade VM 1994 och 1998 samt EM 2000 men sedan dess har det långsamt men stadigt gått utför med norrmännens landslagsfotboll. Med Per Mathias Høgmo slog det i botten (?) efter den svaga starten i VM-kvalet. Erbjudandet att rekonstruera ett dysfunktionellt landslag var en utmaning Lagerbäck inte kunde tacka nej till i januari. Har man tagit Island till kvartsfinal i ett EM-slutspel ska det väl gå att få hygglig fason på Norge?

Annons

Redan andra landskampen - 1-1 mot Tjeckien i lördags - visade att vissa elementa i Lagerbäcks fotbollsfilosofi satt sig hos spelarna.

"Klar och tydlig"

Målvakten Rune Almenning Jarstein, en av lagets veteraner med 46 landskamper, ser redan positiva effekter av att ha Lagerbäck som chef.

””
””

Lagerbäck himlar lite med ögonen åt det där med "glimten i ögat", men han tycker att han är på god väg att forma en grupp efter sina idéer.

Få bort svackorna

Han tillstår också att det är en bra bit kvar innan han är någorlunda nöjd.

””
””

Att man i Norge sneglar på Sverige med en viss motvillig beundran är uppenbart. Segern mot Frankrike och ledningen i kvalgruppen är en "snackis" även här.

Berömmer Janne och Peter

Lagerbäck får flera frågor i ämnet just nu. Inte minst hur Sverige kan prestera så bra utan Zlatan Ibrahimovic.

””

Är Sverige bättre nu?

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons