Annons
Nyheter

Kvalfyllt i Södertälje i november

Räkna med en kvalfylld novembermånad för fotbollsintresserade Södertäljebor. Både Syrianska och Assyriska tvingas kvala sig kvar i superettan. - Vi har pratat kval väldigt länge, så jag tycker att vi är väl förberedda, säger Syrianska-tränaren Kleber Saarenpää.(TT)
Publicerad 5 november 2016

Hans Syrianska tog till slut en seger hemma mot Gais samtidigt som Assyriska förlorade med 2-3 borta mot Örgryte, efter att ha tappat en ledning till förlust i slutminuterna.

Men det spelade mindre roll för tabelläget. Båda Södertälje-lagen behöll sina respektive kvalplatser i bottenstriden och har alltså två nervkittlande matcher kvar av säsongen 2016.

Annons

Fjortondeplacerade Assyriska får möta Norrby från den södra ettan medan Syrianska kommer att möta tabelltvåan från norrettan, vilket blir endera Brommapojkarna eller Vasalund.

Och Kleber Saarenpää är nöjd att hans lag får ta sig an ett lag från Stockholmsregionen:

””

Den tidigare landslagsbacken Saarenpää klev in som tränare i Syrianska i månadsskiftet juli-augusti, när laget var jumbo i tabellen, och har gett laget chansen att kvala sig kvar:

””

I slutomgången mot Gais bjöd hemmapubliken på ett maffigt rakettifo inför matchstart och försenade den andra halvleken på grund av bengalrök.

Kan det publiktrycket vara pressande inför ett negativt kval?

””

Den första kvalmatchen spelas på onsdag, den andra på lördagen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons