Annons
Nyheter

Krönikörerna efterlyser nya namn

Tidningssveriges fotbollskrönikörer satt på läktaren i Vaduz eller framför tv:n och gäspade. Sveriges EM-kvalseger mot Liechtenstein var ju given på förhand - så varför var förbundskaptenen Erik Hamréns startelva fri från nya, fräscha namn?(TT)
Publicerad 9 oktober 2015

Det spelade ingen roll om det stod Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, Göteborgs-Posten eller Sydsvenskan högst upp på sajten.

Krönikörerna var samstämmiga: utgången i Vaduz var given och underhållningen undermålig. Fokus riktades mot framtiden och den genomgående frågan rörde Erik Hamréns laguttagning.

Annons

Mathias Lühr på Expressen blev till och med lite upprörd över att inga spelare från sommarens guldlag i U21-EM tog plats i startelvan:

"Förbundskapten Erik Hamrén trummade inför EM-kvalets lättaste bortamatch på i vanlig ordning när han i en tv-intervju minuterna innan avspark ville se sina spelare visa "mod" mot motståndarblåbäret. Ett mod som Hamrén själv verkade ha glömt bort - igen - då han tog ut en startelva med en snittålder på över 30 år och lämnade samtliga U21-hjältar från i somras på bänken. Jag menar, vari ligger modet i det? Var hittar man utvecklingen i den coachningen? Vad var Erik Hamrén egentligen rädd för? Sorry, men jag blir faktiskt en smula provocerad", skriver han.

Uppiggande utsikt

Johan Esk på Dagens Nyheter är också trött på Erik Hamréns laguttagningar:

"Jag brukar känna känslorna komma igång ju närmare avspark matchdagen lider men på fredagen var det enda som fick mig att febra utsikten från lunchstället på alptoppen. Då hade redan startelvan kommit och den hade fått mig att sucka. Hamrén talar om mod men skickade ut en startelva som bara visade hans egen feghet. Jag hade kunnat köpa det om Sverige hade en åldrad men gyllene generation och ett totalt talangmörker. Det är precis tvärtom och ändå valde förbundskapten att köra med det gamla gardet".

Sydsvenskans Max Wiman gjorde en jämförelse med ett modernt minnesmärke i Skåne:

"Det sägs att det bara är sålt 23 000 biljetter till det som trots allt är en avgörande EM-kvalmatch mot Moldavien på måndag. För ett par år sedan hade Zlatan Ibrahimovics blotta närvaro garanterat en utsåld arena. Det säger en hel del om det här landslaget att så inte är fallet nu. Det berör inte. Det är en svensk institution som på något sätt är lika kraftlös som det numera avsomnade och öde Barsebäcksverket, som står där som en spöklik kuliss och där jag passerade på nära håll på fredagen".

Satt i väntrummet

Erik Niva på Aftonbladet var uttråkad:

"Att se på den här matchen var som att tillbringa 90 minuter i valfritt väntrum. Det gick inte att helt zona ut och tappa fokus - det kunde ju faktiskt hända något du inte borde missa - men tiden flög inte direkt fram för det Sammantaget var det här en enda lång bekräftelse av sånt vi redan visste".

Annons

Göteborgs-Postens Mattias Balkander gladde sig över att Hamrén till slut bytte in John Guidetti och Oscar Lewicki:

"Det viktigaste är att det är på gång, att de nu slussas in, att de får speltid. Tack Erik Hamrén, tack John Guidetti och tack Oscar Lewicki. Det är ni som är framtiden, det är ni som redan i Frankrike skall göra skillnad".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons