Nyheter

Solen gassar på en stekhet Kristoffersson

Johan Kristoffersson var het på sin hemmabana i Höljes. Inför en ny rekordpublik sken han i kapp med solen när han höjde pokalen för femte gången den är säsongen. - Det här är fantastiskt, precis som vädret och publiken, jublar Kristoffersson.(TT)
Publicerad 1 juli 2018

Solen gassade ner på rekordpubliken från en klarblå himmel i värmländska Höljes. Otroliga 51 600 besökare kunde räknas in under rallycrosshelgen. Publikrekord i år igen.

Och Johan Kristoffersson dominerade från start i första kvalet på lördagen till finalen på söndag eftermiddag. Han vann rättvist och rycker nu i täten av VM-tabellen. Han leder nu med 40 poäng före nya tvåan, norrmannen Andreas Bakkerud.

Redan avgjort

Men att mästerskapet redan skulle vara i hamn vill inte Johan Kristoffersson höra talas om.

””

Andreas Bakkerud, tvåa i finalen och VM-serien, vill inte se slaget som förlorat. Även om han inser att det kommer att bli jobbigt.

””

Finaldramatik

Dramatiken i finalen var annars vad som hände bakom Kristoffersson. Den största utmanaren för dagen var svenske Timmy Hansen i sin nya Peugeot. Han radade upp snabba varvtider i kval och semifinal och jagade andraplatsen i finalen. Men på sista varvet smällde det med Mattias Ekström och han hamnade i sandfållan. Juryn satt i sammanträde länge efter det att publiken gått hem. Till slut bestraffades Ekström och placerades sist i finalen.

Timmy Hansen var upprörd och ville inte prata med TT. Men via teamets presstjänst säger han: "Jag är verkligen upprörd. Ekström tryckte mig av banan och min axel gick ur led. Jag har ont nu - både i axeln och inombords":

Mattias Ekström tar straffet med jämnmod.

””

Snabba beslut

Samtidigt tycker han att motorsporten ligger efter i utvecklingen.

””

Nästa tävling avgörs i Trois-Rivières, Kanada, i början av augusti.

Men en sak är alla överens om. Att Höljes är en speciell bana med ett speciellt arrangemang.

””
””

TT