Annons
Nyheter

Kniven mot strupen för Tornéus

I snart fyra år har Michel Tornéus blickat mot revanschen, mot Rio. Men frågan är om längdhopparen ens får åka dit. - Det är kniven mot strupen, säger han inför EM. En centimeter är inte mycket, men ibland kan den betyda allt. Michel Tornéus vet det alldeles för väl.(TT)
Publicerad 5 juli 2016

En centimeter är inte mycket, men ibland kan den betyda allt. Michel Tornéus vet det alldeles för väl. Ända sedan han missade OS-bronset i London med en futtig centimeter har målet varit att få en ny chans i Rio de Janeiro.

Det är där han ska vara som allra bäst. Problemet är att han fortfarande inte har klarat kvalgränsen.

””
””
Annons

8,15 krävs

30-åringen sitter på landslagets pressträff utanför Amsterdam och verkar trots allt rätt cool inför EM. Där behöver han hoppa minst 8,15 för att vara helt säker på en OS-plats. Längsta hoppet för i år mätte 8,05 och gjordes i Spanien nu i helgen - Tornéus första åttametershopp i godkänd vind sedan EM-guldet inomhus förra våren.

””
””

Anledningen till de många övertrampen är egentligen positiv - Tornéus säger att han har blivit både snabbare och starkare. Men det gäller att få ut effekter av det i hoppningen också.

””

TT: Har det varit stressande att inte ha klarat OS-kvalgränsen?

””

Kvalar på onsdagen

Michel Tornéus kvalhoppar på Amsterdams Olympiastadion på onsdagen och finns sedan förhoppningsvis också med i torsdagens final.

Om det inte räcker hela vägen till Rio?

Då försöker nog Tornéus hinna med en tävling till i helgen, innan det på måndag är deadline för att kvala in till OS.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons