Annons
Nyheter

Knäproblem stoppar inte skyttedrottning

Fem knäoperationer stoppar inte skyttedrottningen Anna Borgqvist. Efter en lång rehabilitering gör Brynäsforwarden comeback i ett skadeskjutet ishockeylandslag. - Det är klart att det finns en oro för framtiden, hur knäet ska må när man slutar, säger 23-åringen.(TT)
Publicerad 11 februari 2016

Med Damkronornas skadesituation i VM-genrepet i Oskarshamn - fem spelare saknas - gör förbundskaptenen Leif Boork och hans ledarteam vågen över att Anna Borgqvist är tillbaka.

Brynässtjärnan blev Sveriges bästa målskytt och slutade tvåa i skytteligan med fem mål i hemma-VM i april. Efter turneringen tvingades hon till operation för att få bukt med broskskador i sitt vänstra knä.

Annons

Det var femte operationen i vänster knä. Tidigare har hon bland annat opererats för ett avslitet korsband och en skadad menisk.

Först nu är hon tillbaka i landslaget.

””

Tänker på framtiden

Hon känner ingen oro för att fortsätta med hockeyn, däremot erkänner hon att hon funderar på livet efter idrottskarriären.

””

Borgqvist och de andra deppade förstås över det tidiga kvartsfinaluttåget ur VM, men hennes målsuccé var viktig i slitet att komma tillbaka.

””

Viktig turnering

Anna Borgqvist har gjort 18 matcher (7 mål+6 assist) den här säsongen, men det är först efter juluppehållet som hon har kunnat gå för fullt i Brynäs.

””

Trots skadeläget siktar Leif Boork på turneringssegern i kamp med Finland, Tyskland och Ryssland.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons