Annons
Nyheter

Ullmark utbytt i Buffalos ras: "Oacceptabelt"

Edmonton vände ett 1-3-underläge till 4-3-seger borta mot Buffalo i NHL. Hemmamålvakten Linus Ullmark släppte in Oilers tre matchvändande mål på bara drygt tre minuter i andra perioden och blev utbytt.(TT)
Publicerad 5 mars 2019

Buffalos svenske målvakt Linus Ullmark varvar fina insatser med klart sämre i NHL-ishockeyn. Natten mot tisdagen svensk tid hade han en tuff kväll hemma mot Edmonton och var matchens huvudperson - i negativ mening.

När Buffalo ledde med 3-1, och hade greppet om segern i slutet av andra perioden, släppte 25-åringen in tre mål på drygt tre minuter. Edmonton vann med 4-3 efter en mållös tredjeperiod och ett missat öppet läge för självkritiske veteranforwarden Jason Pominville.

Annons

Tungt för Dahlin

””

Sabres svenske stjärnrookie Rasmus Dahlin spelade hela 25 minuter. Men 18-åringen, som stått för en rekordartad säsong, hade även han en sämre kväll, blev poänglös och noterades för -1 i plus/minus-statistiken.

Klefbom jubilerade

I Edmonton jubilerade däremot 25-åriga backkollegan Oscar Klefbom med sin 300:e match i lagets tröja.

Oilers, ledda av lagkaptenen Connor McDavid som gjorde två assist mot Buffalo, är ett av lagen som jagar Minnesota i kampen om den sista slutspelsplatsen, så kallade wildcard-platsen, i den västra konferensen.

I och med lagets tredje raka seger är Edmonton sex poäng efter med 16 grundseriematcher kvar. Colorado och Arizona är tre respektive fyra poäng före. Vancouver och Chicago ligger båda två poäng bakom Edmonton i konferensen.

Rättad: I en tidigare version angavs fel poängdifferens mellan Edmonton och Minnesota.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons