Annons
Nyheter

Haak osäkert trumfkort i kvaltruppen

Den svenska volleybollstjärnan Isabelle Haak är med i truppen till det avgörande EM-kvalet. Men om hon verkligen kommer att spela är fortfarande oklart. - Det är inget vi kan lova, säger landslagsansvarige Ismo Peltoarvo.(TT)
Publicerad 11 december 2018

I början av januari spelar Sveriges volleybolldamer två avgörande EM-kvalmatcher. Matcherna krockar med Isabelle Haaks ligaspel i Italien och storstjärnan har tidigare sagt att "det är en väldigt svår situation".

När den slutgiltiga EM-kvaltruppen presenteras finns den svenska nyckelspelaren med - men att hon verkligen kommer till spel är fortfarande bara en förhoppning.

””
Annons

Föreslår flytt

Han berättar att förbundet har täta diskussioner med såväl Haaks klubb Scandicci som med den italienska ligan. Sämst ligger Sveriges andra EM-kvalmatch den 9 januari, som krockar med toppmötet mellan Scandicci och Novara och där duellen mellan två av ligans största namn, Isabelle Haak och Paola Egonu, är av stort sportsligt och medialt intresse.

””

För 19-åriga Haak, som hamnar i en rävsax, är det en svår situation.

””

"Jättetufft"

Sverige möter Estland och Tjeckien och vägen till EM är tuff. Först och främst måste svenskorna vinna båda matcherna för att ha en chans, men svenskarna behöver dessutom hjälp av andra resultat för att nå avancemang. Ett scenario som tar Blågult vidare är att Sverige och redan EM-klara Finland vinner sina återstående matcher.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons