Annons
Nyheter

Kamp mot klockan för Kim Andersson

Kim Andersson ska enligt planerna finnas på plats när OS-turneringen drar igång om en månad. Men landslagsstjärnan är fortfarande inte i speldugligt skick efter sin knäskada. - Han går en kamp mot klockan, säger förbundskapten Ola Lindgren. Landslagsveteranen Kim Andersson får åka till OS i Rio.(TT)
Publicerad 6 juli 2016

Landslagsveteranen Kim Andersson får åka till OS i Rio. Det stod klart när förbundskaptenerna Ola Lindgren och Staffan Olsson under onsdagen i Malmö presenterade de 16 spelare - inklusive reserverna Mikael Aggefors och Albin Lagergren - som tagits ut i handbollstruppen. Högernian har på grund av en knäskada inte kunnat delta i landslagets träningsläger i Ystad och kommer inte heller att vara med i träningsmatcherna mot Kroatien.

””
””

Hälften OS-debuterar

Annons

Även vänsternian Philip Stenmalm, som återhämtar sig från en fotskada, anses tillräckligt frisk för att följa med till Brasilien.

””

Skadeläget i landslaget har varit tufft under sommaren. I juni fick trion Jonas Källman, Viktor Östlund och Niclas Ekberg lämna återbud till spel i OS. Skadorna har öppnat upp för unga spelare som Jerry Tollbring, med endast tre landskamper på meritlistan. Hälften av spelarna gör OS-debut.

””

Förkrympt trupp

Att truppen endast innehåller tio spelare som deltog i EM i januari beror även på att antalet spelare som får ingå i den ordinarie OS-truppen i år har minskats från 16 till 14. Något som enligt Lindgren påverkade förbundskaptenernas resonemang.

””

Handbollen i OS börjar den 6 augusti och pågår fram till finalen den 21 augusti. I gruppspelet ställs Sverige mot Tyskland, Egypten, Slovenien, Polen och Brasilien.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons