Annons
Nyheter

Kim Andersson med i nya landslagstruppen

Handbollsveteranen Kim Andersson fortsätter i landslaget. Den 36-årige Ystads IF-stjärnan, som gjorde blågul comeback till VM i januari, finns med i truppen till dubbelmötet med VM-tvåan Norge i Euro Cup i april.(TT)
Publicerad 12 mars 2019

Handbollsveteranen Kim Andersson fortsätter i landslaget. Den 36-årige Ystads IF-stjärnan, som gjorde blågul comeback till VM i januari, finns med i truppen till dubbelmötet med VM-tvåan Norge i Euro Cup i april.

Niclas Ekberg, Lukas Nilsson, Albin Lagergren, Daniel Pettersson och Mattias Zachrisson har alla fått ledigt eftersom Norge-matcherna krockar med finalspelet i tyska cupen.

Annons

Förbundskapten Kristján Andrésson har samtidigt tagit ut fyra spelare utan meriter från A-landslaget: Valter Chrintz, Kristianstad, Jonas Samuelsson, Skanderborg, Jack Thurin, Skövde, och Alfred Jönsson, Lugi.

"De har alla presterat på en hög nivå under relativt lång tid i Handbollsligan och det ska bli kul att se dem i A-landslaget och ge dem en chans att utvecklas ytterligare", säger Kristján Andrésson i ett pressmeddelande.

Sverige möter Norge i Arendal den 11 april, med retur i Partille tre dagar senare.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons