Annons
Nyheter

Kiese Thelin: "Klart jag vill spela från start"

Förra sommaren körde han extra på egen hand. I år är Isaac Kiese Thelin redo för VM. - Det är klart jag vill spela från start, säger han inför VM-genrepet mot Peru. Delar av förra sommaren handlade om extrapass tillsammans med Nabil Bahoui och Azrudin Valentic.(TT)
Publicerad 8 juni 2018

Delar av förra sommaren handlade om extrapass tillsammans med Nabil Bahoui och Azrudin Valentic. Träningar som då handlade om att "vara redo om något skulle hända".

Till slut hände något.

Annons

Isaac Kiese Thelin lånades ut från Anderlecht till Waasland-Beveren, hittade rätt i den mindre belgiska klubben, gjorde 16 mål på 30 matcher i serien och sedan petade han in ytterligare tre mål i playoff-spelet.

Resultatet: 25-åringen blev uttagen i Sveriges VM-trupp.

””

Full av självförtroende

Nu är Kiese Thelin en av förbundskapten Janne Anderssons fyra anfallare och konkurrerar med den hittills och på förhand givna duon Ola Toivonen och Marcus Berg. Närmast jagar han speltid i genrepet mot Peru och efter matchen i Göteborg handlar det om gruppspelsmatcherna mot Sydkorea, Tyskland och Mexiko.

””

Borde du få starta?

””

Slösar inte energi

Kiese Thelin har tagit med sig formtoppen till landslaget. Under lägerdagarnas träningar i Stockholm och Båstad har han briljerat med säkra avslut, har ständigt varit målfarlig i matchspel och dessutom hade han Sveriges bästa chans i det mållösa mötet med Danmark.

Enligt anfallaren är allt följden av utvecklingen i klubblaget.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons