Annons
Nyheter

Karlssons VM-tester bakom målsuccén

Under VM i fjol vann han inte bara guld - utan hittade också en gyllene nyckel till sitt offensiva spel. I dag är William Karlsson, 25, en av världens vassaste målskyttar. Nu är det han som ska kliva fram om skrällaget Vegas ska kunna vända finalserien i Stanley Cup mot Washington.(TT)
Publicerad 6 juni 2018

Karlsson är fortfarande positiv och ser chansen till att komma tillbaka i finalserien, trots underläge med 1-3 i matcher mot ett Washington som kan avgöra i Las Vegas natten till fredagen svensk tid.

Efter senaste finalförlusten sade Vegasforwarden till TT:

””
Annons

Hans egen historia är minst lika spektakulär som nykomlingen Vegas.

Förra säsongen gjorde han, i en undanskymd roll i Columbus, sex mål på 81 matcher.

Karlsson - eller "Wild Bill" som han kallas - kände att han hade större potential i sig. Under VM i Köln i maj förra året, där han spelade i tredjekedjan i Tre Kronors guldlag, började han testa andra klubbor.

””

Rask förbättring

Karlsson fastnade för Carolinaforwarden Victor Rasks klubba och gjorde lite ändringar.

””

Den assisterande förbundskaptenen är full av beundran över William Karlssons utveckling.

"Wild Bill" har varit helt vild när det kommer till målskytte. Det blev 43 fullträffar i grundserien - trea i hela NHL - och ytterligare sju under slutspelet så här långt.

På 101 matcher den här säsongen, grundserie och slutspel, har han gjort sanslösa 50 mål.

””

"Tänker skott"

Den assisterande förbundskaptenen var själv en bra målskytt och gjorde 23 mål för Florida under säsongen 1995-96 då laget gick till Stanley Cup-final, men föll mot Colorado med Peter Forsberg.

Annons

Garpenlöv har en "målskytteskola" på sociala medier där han lägger ut klipp och förklaringar på olika mål. Inte sällan den här säsongen med William Karlsson.

TT: Vad är det som utmärker Karlsson som målskytt?

””
””

Han säger att han startade målskytteskolan för att svenska spelare och tränare i allmänhet tänker passning före skott. Garpenlövs fokus tar inte bara plats i sociala medier, utan också i förbundets utbildningsmaterial.

TT: Märker du av någon förändring?

””

Det bästa blågula exemplet som finns i dag är William Karlsson.

Men efter tre mållösa finaler i rad behöver han plocka fram sin målmagi igen. Annars är Stanley Cup-finalen snart över.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons