Annons
Nyheter

Norén: "Det var extremt mycket folk"

Publiken har vallfärdat till Barsebäck för att se de svenska världsstjärnorna Henrik Stenson och Alex Norén. - Det var extremt mycket folk. Det är jättehärligt, säger Norén. Den blågula duon visade upp bättre spel under den andra dagen, men har en bit upp till toppen av Nordea Masters.(TT)
Publicerad 2 juni 2017

Under torsdagens första dag av Nordea Masters kom 9 800 åskådare till Barsebäck. Den siffran fördubblades under fredagen - enligt arrangören var det 19 100 personer på plats.

””

I fjol på Bro Hof Slott var siffrorna för torsdagen och fredagen 7 800 respektive 12 200 åskådare. Hittills i år har de allra flesta följt publikbollen med de blågula världsstjärnorna Henrik Stenson och Alex Norén, som hade sällskap under de två första dagarna av titelförsvararen Matthew Fitzpatrick, England.

””
Annons

Världsåttan Alex Norén gick och njöt innanför repen.

””

Norén het direkt

Norén kom in med det bästa resultatet av de två. Han gick tre under par för dagen och kom tillbaka något efter den inledande 75-rundan, två över par. Framför allt var Norén het under första halvan av rundan - då svarade han för tre birdies och sex par.

””

Birdie, var god dröj. Det var länge Stensons verklighet ute på banan. Efter tolv raka par trillade dock en putt i för birdie på hål 13. Det blev samma resultat på hål 15, men British Open-vinnaren avslutade sedan med en bogey på hål 18.

””

"Förtjänar bättre"

Båda spelarna är ett under par och har sju slag upp till ledande Jamie Donaldson, Wales, med två rundor kvar att spela.

””

Alex Norén har en färsk upplevelse av att svepa förbi hela fältet på avslutningsdagen. I helgen vann han stortävlingen brittiska PGA-mästerskapet på Wentworth - trots att han var sju slag från ledningen inför söndagen. Då svarade han för en 62-runda - tio under par - och fick ta emot segerchecken på tio miljoner kronor.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons