Annons
Nyheter

Kellman straffade storspelande Pogge

Nye målvakten Justin Pogge storspelade i sin andra match för Rögle. Matchen gick till straffläggning där Joel Kellman var kylig två gånger om och gav sitt Karlskrona segern med 2-1. - Starkt av oss att komma tillbaka och vinna, säger Kellman till TT.(TT)
Publicerad 7 oktober 2017

Rögle kom till spel med det hisnande snittet på sex insläppta mål per match i SHL. I ett försök att täta läckaget har Rögle värvat den förre Färjestadsmålvakten Justin Pogge.

””

I debuten mot Djurgården senast släppte Justin Pogge sex puckar förbi sig. Insatsen i den första perioden mot Karlskrona var av en helt annan kaliber. Trots att blekingarna sköt 22 skott och tog fram ett antal förstklassiga målchanser förblev perioden mållös.

””
””
Annons

Omöjlig uppgift

Mittenperioden blev jämnare men då kom hemmalagets ledningsmål. Emil Lundbergs fina passning gav Pogge den omöjliga uppgiften att hinna med i sidledsförflyttningen och Marcus Paulsson närmast öppet mål.

Rögle skapade sin hittills bästa målchans i matchen då lagkapten Ted Brithén fick ett friläge. Brithéns avslut hamnade dock i målvakten Johannes Jönssons plockhandske.

Sebastian Collberg såg mer bestämd ut när han skrinnade in i anfallszon och stänkte in pucken bakom Jönsson. Då hade endast 39 sekunder spelats av den tredje perioden och frågan om hur poängen för kvällen skulle fördelas kändes i det läget omöjlig att besvara.

””

Dålig is

De två målen följdes inte av fler spelmål den här kvällen. När det blev dags för straffar fick Joel Kellman två möjligheter och han hade den vinnande strategin klar för sig.

””

Som det såg ut i första perioden borde Karlskrona ha vunnit innan tiden för tre poäng gått ut.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons