Annons
Nyheter

Karlskrona och Västervik till slutspel

Karlskrona och Västervik tog de två sista platserna till slutspelsserien i hockeyallsvenskan. Därmed blev underpresterande Södertälje slutomgångens stora förlorare. I bottenstriden blev det klart att Almtuna tvingas kvala - trots seger borta över serievinnaren AIK.(TT)
Publicerad 8 mars 2019

Eftersom AIK och Oskarshamn sedan tidigare säkrat finalplatserna stod kampen om de två sista slutspelsplatserna, och därmed fortsatt chans till SHL-avancemang, i fokus.

Karlskrona, Västervik och Södertälje gjorde upp, men det blev aldrig riktigt dramatiskt.

Annons

Södertälje var piskat att vinna, men föll borta mot Bik Karlskoga med 3-4.

Karlskoga avgjorde i andra perioden då man gick från 1-0 till 4-1. Gustaf Franzéns 3-1 och Henrik Larssons 4-1 kom inom loppet av 14 sekunder.

"Besvikelse"

Södertälje tippades som ett topplag inför säsongen, men har underpresterat och missar SHL-chansen. Trots att man har både ettan och tvåan i poängligan i laget, 62-poängaren Nicolai Meyer och Sebastian Dyk, 56 poäng.

””

Lundberg har ifrågasatts och det har spekulerats i att Södertälje vill ha in Bert Robertsson, som efter säsongen kommer att lämna Skellefteå.

””

Karlskrona besegrade Pantern hemma med 2-1 efter straffar medan Västervik vann med 2-0 över Vita Hästen.

Sekundstrid

Då var det desto mer dramatiskt i botten - både Almtuna och Tingsryd vann på bortaplan mot finallagen AIK och Oskarshamn - om vilket av lagen som skulle följa Vita Hästen till negativt kval.

Almtuna var fem sekunder från att klara nytt kontrakt, men då kvitterade AIK:s Gary Nunn till 4-4 i spel sex mot fyra.

Att Almtuna sedan vann i straffläggning hjälpte inte. Tingsryd tog också en tvåpoängare borta mot Oskarshamn, 3-2, och klarade nytt kontrakt tack vare två måls bättre målskillnad. Joachim Nermark blev stor hjälte i Tingsryd då han sköt segermålet i förlängning.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons