Karlskrona en match från SHL

Den tredje hockeyallsvenska finalen blev en gastkramande långkörare över nittio effektiva spelminuter. I den femte perioden avgjorde Karlskrona-centern Joel Kellman med sitt 4-3-mål och hans lag är nu bara en seger från en SHL-plats. - Det är nog en dröm.(TT)
Publicerad 8 mars 2015

Hemmafördelen hade varit tydlig i de två första matcherna den hockeyallsvenska finalserien som avgörs i bäst av fem matcher och där segraren går direkt upp till SHL.

Karlskrona och Västerås hade vunnit varsin hemmamatch, och även i det tredje finalmötet såg Västerås ut att kunna gå undan till en säker hemmaseger när man gick ifrån till en 2-0-ledning i den första perioden.

20-åring tvåmålsskytt

Men bortalagets Joel Kellman ville annorlunda. I andra perioden smällde han först dit reduceringen på sin egen retur och strax därpå lirkade 20-åringen även in 2-2 bakom hemmamålvakten Jonatan Bjurö.

Målen var den egenfostrade centerns första i det hockeyallsvenska finalspelet.

””

I den tredje perioden fullbordade Niklas Lihagen Karlskronas vändning när han satte 3-2 - bara elva sekunder in i perioden.

Sen kvittering från VIK

Karlskrona var därmed på väg att skaffa sig ett 2-1-överläge i matcher och skulle därmed få chansen att avgöra matchserien på hemmaplan.

Men Västerås var inte färdigt.

Med knappa tre minuter kvar att spela prickade Robin Jacobsson in 3-3-pucken bakom Patrick Galbraith i Karlskronas mål. Jacobssons andra mål i matchen innebar förlängning.

Dubbla förlängningsperioder

I den första förlängningsperioden föll inga mål. Däremot föll VIK-stjärnan Jan Urbas till isen och blev skjutsad till akuten - ordentligt groggy efter att ha fått en tackling mot huvudet.

Först i den femte perioden kom ett avgörande, och det var Joel Kellman som sprätte in 4-3-pucken - hans tredje mål i matchen.