Annons
Nyheter

Kanterna redo för kontringsspring

Upplägget mot Kuba är detsamma som mot Kina: Vinn - så stort som möjligt. Det betyder många löpmeter för kontringsdrottningarna Nathalie Hagman och Loui Sand. - Jag tror man har en stor vinst i att försöka tjuva lite, säger Hagman.(TT)
Publicerad 10 december 2015

Dagen före den avslutande gruppspelsmatchen mot Kuba struntade Sverige i att träna handboll och tog en ledig eftermiddag i stället. Delar av truppen åkte in till Næstved för att upptäcka det lilla VM-staden har att erbjuda, andra stannade kvar på hotellet för att bara slappa.

Fyra matcher in på mästerskapet börjar spelarna att bli lite slitna, delvis på grund av de kommer i säng sent efter matcherna.

””
Annons

Hagman målbäst

Sverige kan fortfarande bli etta i gruppen, och få ett något lättare motstånd i åttondelsfinalen på söndag. Men om Nederländerna slår Polen måste Sverige vinna med 22 mål - plus Nederländernas segermarginal på fredagen.

TT: Är det ens rimligt?

””

Högersexan är Sveriges bästa målskytt så här långt i VM, med 24 mål på 30 avslut. Hon och Loui Sand på vänsterkanten har blivit tydliga vapen i måljakten, när Sverige gått för att kontra.

””

TT: Hur snabbt bestämmer du dig för var du ska lägga bollen?

””

"Ett lag vi ska slå"

Mot Kina hade Sand en bättre dag än mot Nederländerna, då hon missade en hel del lägen. Sävehofsspelaren har sämst träffprocent av de svenska spelarna, och har "bara" satt lite över hälften av sina avslut.

””

TT: Läser du in dig på motståndarmålvakterna, så att du vet hur de brukar agera?

””

Kuba har hittills förlorat samtliga matcher i VM, även om de lyckades pressa Polen länge i premiären.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons