Kanada klarade inte pressen i JVM

Finland slog ut Kanada ur Junior-VM med 2-1 efter ett rysarslut i kvartsfinalen i Vancouver. Pressen på guldfavoriten Kanada blev för hård. Kanada ledde matchen med 1-0 ända fram till sista ordinarie matchminuten. I slutminuterna plockade Finland ut målvakten.(TT)
Publicerad 3 januari 2019

Kanada ledde matchen med 1-0 ända fram till sista ordinarie matchminuten.

I slutminuterna plockade Finland ut målvakten. Ett bra beslut visade det sig, då Aleksi Heponioemi med 47 sekunder kvar av ordinarie speltid kvitterade till 1-1.

Förlängningen, som spelades fyra mot fyra, höll på i knappt fem minuter då Toni Utunen lyckades få in pucken bakom Kanadas målvakt.

Kanadas Ian Mitchell gjorde lagets enda mål i början av andra perioden efter assist från Barrett Hayton och Morgan Frost.

Kanadas försvar spelade lugnt och stabilt under största delen av matchen, och trots att Finland hade betydligt fler skott på mål var det länge mållöst.

Finske backen Ville Heinola tvingades lämna isen i andra perioden efter en ful tackling av kanadensarnas lagkapten Maxime Comtois, som dock slapp utvisning. Comtois har mest istid i turneringen av lagets spelare.

Fram till i dag har Kanada alltid varit bland de tre bästa lagen i de JVM som har arrangerats på hemmaplan.

Intresset för juniorhockey i landet är stort, vilket synts på läktarna under turneringen.

Finland kommer att möta Schweiz i semifinalen som spelas i helgen.

Schweiz slog tidigare på kvällen ut Sverige, vilket gör att Sverige gör det sämsta resultatet i JVM på 13 år.