Annons
Nyheter

Kamp om de sista EM-platserna

Pia Sundhage har "fyra-fem" öppna platser kvar i sin EM-trupp. En av dem som hoppas är Eskilstunaanfallaren Mimmi Larsson, som gjort succé i damallsvenskan under våren. - Det är klart att om jag får, då spelar jag gärna EM, säger 23-åringen.(TT)
Publicerad 12 juni 2017

Som 15-åring gjorde Mimmi Larsson 68 mål för moderklubben Torsby i division 5. Den målskörden blir förstås svår att toppa på elitnivå.

Men med tolv mål för Eskilstuna i damallsvenskan i fjol och sju mål på åtta matcher under våren har hon blivit ett hett namn för den svenska EM-truppen.

””
””
Annons

Går på djupet

Eskilstunaanfallaren landslagsdebuterade mot Iran i höstas och blev målskytt direkt. I torsdags fick hon en halvlek när Sverige mötte topplaget USA i Göteborg. Det gav mersmak.

Hon är dock väl medveten om att konkurrensen i landslaget - vid sidan av anfallare som Lotta Schelin, Fridolina Rolfö, Stina Blackstenius och Pauline Hammarlund - är stenhård. Det gör att hon valt att inte tänka allt för mycket på EM i Nederländerna senare i sommar, även om det kanske snarare är på mittfältet som Pia Sundhages största bryderier finns inför uttagningen.

””
””

TT: Hur skulle du beskriva dig själv som anfallare?

””

Sista chansen

På tisdagskvällen spelar Sverige mot Skottland i Växjö. Träningslandskampen är sista chansen att visa upp sig i landslagströjan innan den svenska EM-truppen ska spikas och presenteras den 20 juni.

Förbundskaptenen och hennes ledarteam lägger just nu ett intensivt pussel.

Det handlar om en handfull namn som måste bort ur truppen som mötte USA (0-1) i torsdags och som nu är samlad i Växjö. Den svenska EM-truppen får bara bestå av 20 utespelare och tre målvakter.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons