Annons
Nyheter

Johnson Open-favorit efter spektakulär eagle

Dustin Johnson avslutade PGA-golfen i Memphis med en osannolik eagle. I och med segern har han återtagit förstaplatsen på världsrankningen - och favoritskapet inför US Open. Amerikanen förlorade statusen som världsetta för mindre än en månad sedan, till landsmannen Justin Thomas.(TT)
Publicerad 10 juni 2018

Amerikanen förlorade statusen som världsetta för mindre än en månad sedan, till landsmannen Justin Thomas.

Men Johnson, som hade topplatsen i 15 månader fram till i maj, har nu visat var skåpet ska stå. Från nästan 155 meter satte 33-åringen från South Carolina bollen nästan rakt i hålet, till en eagle på det avslutande par-fyra-hålet. Slaget - Johnsons andra eagle under de fyra dagarna på Saint Jude Classic-banan i Memphis - fick publiken att tjuta rakt ut.

Annons

Totalt slutade därmed Johnson på 261 slag, 19 under par. Det är hela sex slag före tvåan Andrew Putnam, och tio slag före trean J B Holmes, även de amerikaner.

Nu råder inget tvivel om vem som är "mannen att slå" i US Open. Eller? Dustin Johnson och Justin Thomas går ut i samma grupp när majorn inleds på torsdag på Shinnecock Hills i New York, och tredje man i gruppen är Tiger Woods.

Henrik Stenson, som också är med i US Open, var ende svensk som klarade cutten i Memphis. Han slutade på 276 slag, fyra under par.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons