Annons
Nyheter

Johaug utklassade alla - Kalla tvåa

Charlotte Kalla tog tredje pallplatsen för tredje helgen i följd. Men åt Therese Johaug fanns inget att göra. Norska skidstjärnan vann i utklassningsstil i Beitostølen. Kalla kom tvåa i fristilsloppet över 15 kilometer. Men hon var distanserad av Johaug med hela 1. 05,9.(TT)
Publicerad 8 december 2018

Kalla kom tvåa i fristilsloppet över 15 kilometer. Men hon var distanserad av Johaug med hela 1.05,9.

””

Trea kom norskan Ingvild Flugstad Østberg, två tiondelar bakom Kalla. Ebba Andersson var fyra, ytterligare ett par sekunder efter.

Annons

Johaug har dominerat i återkomsten efter dopningsavstängningen. Norskan vann det första distansloppet för säsongen i Ruka och sedan båda distansloppen i Lillehammer förra helgen.

Krigade på slutet

I Beitostølen satte Johaug fart direkt. Ingen kunde hänga med i tempot i fristilsloppet som hon vann med drygt en minut.

””

Kalla försökte sig inte på att jaga Johaugs tider utan höll sig till sin plan.

””

Kalla var besviken i söndags då hon tappade ledningen som hon hade inför jaktstartsloppet till en fjärdeplats i mål. Hon var osäker på formen efter den tuffa minitouren i Lillehammer, men lyckades ta sin tredje pallplats för säsongen. Tidigare har hon varit tvåa i Ruka och trea i 10-kilometersloppet i Lillehammer.

Andersson fyra

Det blev ytterligare en topplacering för Ebba Andersson som inlett säsongen överraskande bra med tre pallplatser. Hon låg tvåa vid 12,2 kilometer, men tappade sedan på slutet.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons