Nyheter

Jerebko satte skott från halva plan

Jonas Jerebko fortsätter att visa framfötterna bland de stora basketstjärnorna i NBA-laget Golden State. I storsegern mot Chicago var det svensken som fick de stora rubrikerna efter ett monsterskott i korgen från mittlinjen.(TT)
Publicerad 12 januari 2019

Jonas Jerebko fortsätter att visa framfötterna bland de stora basketstjärnorna i NBA-laget Golden State. I storsegern mot Chicago var det svensken som fick de stora rubrikerna efter ett monsterskott i korgen från mittlinjen.

Första perioden höll på att ta slut, det var bara någon sekund kvar då Jerebko fick bollen, tog några snabb steg och avlossade skottet strax före mittlinjen, från 15 meters håll. Klockan stod på 0.00 innan bollen satt i korgen, men godkändes eftersom skottet avlossats innan signalen för periodpaus ljöd. Poängskottet innebar ledning med 43-17 för Golden State och den svenska forwarden blev snabbt omringad och hyllad av sina lagkamrater

Jerebko gjorde sammanlagt 8 poäng och fick spela nästan 21 minuter i det stjärnspäckade Golden State som vann med 146-109.

Golden States tränare Steve Kerr var imponerad av den svenske forwarden.

””

TT