Annons
Nyheter

"Jag är värd att vara här"

Hon petades. Men hon kämpade sig tillbaka. Och när Olivia Schough nu har gjort sitt första landslagsmål på nästan två år, känner hon: - Jag är värd att vara här. Efter fotbolls-EM förra året tog Peter Gerhardsson över som förbundskapten för damlandslaget.(TT)
Publicerad 5 oktober 2018

Efter fotbolls-EM förra året tog Peter Gerhardsson över som förbundskapten för damlandslaget. En förändring leder ofta till andra, och plötsligt var Olivia Schough inte längre en självklar del av en svensk landslagstrupp.

Det blev ett uppvaknande för 27-åringen och uppenbarligen tog hon petningen på rätt sätt, för i vintras var hon tillbaka i truppen och sedan dess slåss hon om en plats i startelvan.

Annons

Gjorde 1-0

Mot Norge fick hon förtroendet att starta, och hon förvaltade det direkt när läget kom.

””

Då hade det nästan gått två år sedan hon senast gjorde mål i den blågula tröjan. Den 10 oktober 2016 gjorde hon tre mål i en träningsmatch mot Iran, men sedan dess hade hon fram till Norgematchen kammat noll.

Genom torsdagens insats - Sverige vann med 2-1 till slut - känner hon att hon har stärkt sin ställning i laget.

””
””

Tydliga direktiv

Självförtroendet tycks stadigt växa. En stark allsvensk säsong, där hennes Göteborg fortfarande slåss om SM-guldet, är ett skäl till det. Dialogen med Peter Gerhardsson och assisterande förbundskaptenen Magnus Wikman en annan.

””

Det är många månader kvar till fotbolls-VM i Frankrike. Men om man vill vara med om en mästerskapssommar är det i alla fall ingen nackdel att utmärka sig på planen redan nu, säger förbundskaptenen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons