Annons
Nyheter

Island skrällde mot Kroatien

Förra året tog sig Island till EM-slutspel för första gången någonsin. Nu kan sensationslaget vara på väg mot en ännu större bragd: VM i Ryssland. Det är fortfarande en bra bit kvar, men segern mot gruppfavoriten Kroatien i VM-kvalet väcker hoppet för den lilla önationen.(TT)
Publicerad 11 juni 2017

Förra året tog sig Island till EM-slutspel för första gången någonsin.

Nu kan sensationslaget vara på väg mot en ännu större bragd: VM i Ryssland. Det är fortfarande en bra bit kvar, men segern mot gruppfavoriten Kroatien i VM-kvalet väcker hoppet för den lilla önationen.

Annons

Hordur Björgvin Magnússon gjorde matchens enda mål när han vräkte sig fram och med axeln (!) tryckte in 1-0 på tilläggstid. Segern tar Island upp på samma poäng som Kroatien i grupp I - två poäng före Turkiet och Ukraina.

I grupp G är Spanien fortsatt i ledning efter 2-1 mot Makedonien på bortaplan. Men Italien gjorde vad man kunde när det gällde att försöka hämta in målskillnad genom att slå Liechtenstein med 5-0. Italien och Spanien står på 16 poäng var efter sex omgångar, men Spanien har fortfarande fyra mål till godo på Italien på målskillnad.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons