Annons
Nyheter

Isak, 17, jagas av toppklubbar

Svensk fotbolls hetaste tonåring tar med sig läxböckerna till sin första samling med U21-landslaget. - Det finns inga garantier i livet, säger Alexander Isak, 17. Mer än kanske den här: Frågan är inte om utan när han lämnar allsvenskan.(TT)
Publicerad 2 oktober 2016

AIK krossade IFK Norrköping med 6-0 i den allsvenska toppmatchen på Friends på söndagskvällen och mest hyllades Isak. Med två klassmål och en framspelning bekräftade han på nytt att han är den mest spännande talangen i svensk fotboll just nu.

Sedan en tid följs han noga av en radda internationella toppklubbar. Barcelona, Real Madrid, Liverpool och Paris SG är några som nämnts och vars scouter har honom under lupp. Intresset kommer inte att minska om han fortsätter som mot Norrköping.

Annons

Talas om "nye Zlatan"

Det talas redan om honom som den "nye Zlatan", men för att vara namnet på väldiga många läppar just nu tar han det väldigt lugnt. När han långt efter förnedringen av Norrköping mötte medierna talade han lågmält och försiktigt om sin prestation och sina framtidsutsikter.

Trots att det var fotbollstekniska läckerbitar Isak bjöd på. Delikatesserna:

+ I hög fart tog han emot Johan Blombergs inspel från högerkanten, vände i samma moment mot mål och prickade in 2-0 lågt förbi Michael Langer.

””

+ På volley lyfte han elegant in 5-0, på nytt serverad av Blomberg.

"Bra touch på båda"

Själv säger Alexander Isak:

””

Det är få spelare det pratas lika mycket om den här allsvenska hösten som 17-åringen.

””

Framtiden vill han helst inte prata om.

””
””

Trots sin ungdom hyllas Alexander Isak för den mognad han visar, lika mycket i spelet som vass avslutare med åtta mål hittills i allsvenskan i år.

””
Annons

Hoppas på debut

Nu väntar första samlingen med U21-landslaget som EM-kvalar mot Estland (borta) och mot Kroatien (hemma, i Trelleborg).

””

Rikard Norling låter säker på att Isak är ämnad för något stort någon annanstans.

””

Stefan Ishizaki visade vägen mot de tre nödvändiga poängen i toppstriden. Ebenezer Ofori, Chinedu Obasi och inhopparen Eero Markkanen gjorde de övriga målen mot det skade- och avstängningsdrabbade IFK Norrköping.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons