Annons
Nyheter

Mållöst i engelska premiärtoppmötet

Inga mål - men nog inga allt för dystra miner hos något av lagen. Titelkonkurrenterna Chelsea, med tre svenskor i försvaret, och Manchester City inledde Super League-säsongen med delad pott. Samtidigt i en annan del av London gjorde Jessica Samuelsson comeback.(TT)
Publicerad 9 september 2018

Förra säsongen handlade det i mångt och mycket om just Chelsea och Manchester City i toppen - vilket det sannolikt kommer göra även i år.

Med det i åtanke kändes 0-0 i premiärmötet lagen emellan som ett klart godkänt resultat för båda lagen att sparka igång Super League-säsongen med.

Annons

Svenskorna i Chelsea gjorde i alla fall sitt i premiären. Hedvig Lindahl i målet höll nollan, med hjälp av både Magdalena Eriksson och Jonna Andersson i försvarsleden.

"Många möjligheter"

Samtidigt var det Chelsea, som vann titeln förra säsongen, som var mest besvikna med resultatet.

””

Samtidigt, i en annan del av huvudstaden, fick Arsenal en drömstart på säsongen. Och dessutom fick Jessica Samuelsson, som nyligen kommit tillbaka från en allvarlig fotskada, hoppa in i storsegern mot Liverpool, 5-0.

"Känns jättebra"

Den svenska landslagsförsvararen kom in i den 67:e minuten vid ställningen 4-0, och var på planen när nederländskan Vivianne Miedema fullbordade ett hattrick när hon fastställde slutresultatet i slutminuterna.

Det var i oktober förra året som Samuelsson skadade foten i en VM-kvalmatch med landslaget mot Ungern.

””

I andradivisionen spelade Manchester Uniteds damer sin första ligamatch i klubbens historia. Den gick minst sagt bra. Bortamötet med Aston Villa vanns med 12-0.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons