Annons
Nyheter

Ingen gruppseger för volleybolldamerna

Sveriges volleybolldamer missar gruppsegern i European Leagues andradivision. Det står klart efter 2-3-förlusten mot Schweiz i den sista omgången. Storstjärnan Isabelle Haak, 33 poäng, ledde Sverige från 0-2 till 2-2 men Schweiz vann femte set med 15-12 och skänkte gruppsegern till Estland.(TT)
Publicerad 6 juni 2018

Sveriges volleybolldamer missar gruppsegern i European Leagues andradivision. Det står klart efter 2-3-förlusten mot Schweiz i den sista omgången.

Storstjärnan Isabelle Haak, 33 poäng, ledde Sverige från 0-2 till 2-2 men Schweiz vann femte set med 15-12 och skänkte gruppsegern till Estland.

Annons

Blågult är sedan tidigare klart för slutspelet i Nyköping den 16-17 juni. Där deltar också Estland, Österrike och Albanien. Segraren går upp i förstadivisionen.

Det svenska herrlaget skrällde mot förra höstens EM-fyra Belgien på bortaplan, 3-0, och säkrade kontraktet i förstadivisionen. Segern bådar gott inför EM-kvalet i augusti.

"Ett säkrat Golden European League-kontrakt garanterar oss tuffa matcher mot väldigt bra motstånd. Och det är precis vad vi behöver för att kunna ta det där sista klivet som krävs för att nå toppen i Europa", säger passaren Dardan Lushtaku i ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons