Annons
Nyheter

Indigo Broline tog chansen i guld

Indigo Broline staplade segrar som ung. På 25 starter vann han 13 gånger. I Gulddivisionen har det varit tuffare för 10-åringen men på lördagen kom första vinsten i högsta klassen. - Konkurrensen var lättare den här gången och skulle han vinna så var det ett sånt här lopp, sade Claes Sjöström.(TT)
Publicerad 7 mars 2015

Lördagens V75-lopp i Gulddivisionen var ett av de sämre på väldigt länge. Endast sju hästar kom till start och klassen var väldigt låg. Spelbolaget ATG och Svensk Travsport (ST) skriver slentrianmässigt ut ett guldivisionslopp i varje V75-omgång. Under vinterhalvåret vilar de flesta topphästarna, medan en del befinner sig i Frankrike. Det vore bättre om man gav hästar i lägre klasser möjligheter att tävla om högre prispengar. Den högsta eliten har tillräckligt att tävla om från april till oktober.

Claes Sjöström utnyttjade i alla fall möjligheten att tävla om ett förstapris på fina 150 000 kronor på Bergsåker. Men Solvallatränaren trodde inte på seger när det återstod 500 meter.

””
””
Annons

"Hade bra koll"

Robert Bergh brukar dominera V75 på hemmabanan Bergsåker. Han fick nöja sig med en vinst bakom norska kallblodet Lejsa Kongen i den femte avdelningen. Bergh var väldigt belåten där han satt utvändigt om ledaren. I sista sväng ökade han tempot en aning med Lejsa Kongen och inne på upploppet var segern klar.

””

I sommar lämnar Bergh Sundsvall för att flytta till västkusten och Åby. En helt ny träningsanläggning håller på att byggas i Björketorp, fem mil sydost om Göteborg. Flytten var planerad till slutet av maj men stallarna har ännu inte blivit klara och den skjuts upp någon månad.

Tre stallsegrar

Per Linderoth, 34, kommer säkert att flytta fram sina positioner när Bergh flyttar. Han tog tre stallsegrar på lördagen, varav en i V75. Esprit Boko travade ett starkt slutvarv i tredjespår och hade avgjort mitt på upploppet.

””

Esprit Boko kom i Linderoths träning förra hösten. På åtta starter har det blivit tre segrar, två andra- och ett tredjepris.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons