Annons
Nyheter

Ilestedt lämnar Rosengård för bundesliga

Rosengårds mittback Amanda Ilestedt lämnar Sverige för spel i tyska bundesliga och storlaget Turbine Potsdam, enligt Potsdams webbplats. "Det har alltid varit min dröm att spela i bundesliga och det är fantastiskt att representera Turbine Potsdam.(TT)
Publicerad 2 juni 2017

Rosengårds mittback Amanda Ilestedt lämnar Sverige för spel i tyska bundesliga och storlaget Turbine Potsdam, enligt Potsdams webbplats.

"Det har alltid varit min dröm att spela i bundesliga och det är fantastiskt att representera Turbine Potsdam. Jag ser fram emot att ta nästa steg i min fotbollskarriär", säger 24-åriga Ilestedt i ett uttalande.

Annons

Ilestedt, som trots sin unga ålder redan vunnit fem SM-guld med Rosengård, har tecknat ett tvåårskontrakt fram till juni 2019, enligt Potsdams webbplats.

Enligt Sydsvenskan lämnar Ilestedt Rosengård i sommarens transferfönster. Det är oklart om hon är uttagen till Malmölagets hemmamatch mot Kristianstad på söndag.

I årets damallsvenska har Ilestedt startat i samtliga sju matcher hittills. Hon har gjort 14 A-landskamper för Sverige men är inte uttagen till det stundande lägret inför sommarens EM-slutspel i Nederländerna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons