Annons
Nyheter

Klart: Nylander får sexårskontrakt i Toronto

Det var bara några minuter kvar till deadline när höstens stora hockeyföljetong fick sitt slut. William Nylander blir kvar i Toronto och får ett sexårskontrakt värt cirka 62 miljoner kronor om året.(TT)
Publicerad 1 december 2018

Den svenske forwardens rookiekontrakt gick ut i somras och sedan dess har frågan varit om Toronto och Nylander skulle kunna komma överens om ett nytt kontrakt.

Nylander uppgavs kräva en årslön på runt 72 miljoner kronor, Toronto sades å sin sida vara redo att erbjuda runt 59 miljoner kronor.

Annons

För att Nylander skulle kunna spela i NHL den här säsongen krävdes en överenskommelse senast klockan 23 på lördagskvällen svensk tid. Bara några minuter innan klockan var slagen började uppgifter sippra ut om att parterna var överens. Strax efter deadline kom också bekräftelsen från Toronto Maple Leafs, som därmed behåller den 22-årige guldklimpen i laget. Nylander får 6,9 miljoner dollar (cirka 62 miljoner kronor) i årslön.

William Nylander har gjort två hela NHL-säsonger och stått för 61 poäng båda gångerna. I fjol var han trea i interna poängligan och potentialen hos svensken är enorm. Samtidigt har dilemmat varit att rookiekontrakten i sommar går ut även för superstjärnan Auston Matthews och Mitch Marner, som då båda också lär vilja förhandla till sig en större del av Torontos lönebudget.

Om Toronto och Nylander inte hade lyckats komma överens pekade mycket på att svensken skulle hamna i KHL, där Avangard Omsk äger rättigheterna till honom, den här säsongen.

Nu lär William Nylander, som i höst har tränat med AIK:s juniorer, i stället snart vara redo för en comeback i Torontotröjan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons