Annons
Nyheter

Historisk seger i millimeterstrid

Efter att ha tillryggalagt de 223,5 kilometerna mellan Granville och Angers på 5 timmar, 59 minuter och 54 sekunder fick Mark Cavendish vänta några minuter. Därefter kom målfotot som visade att britten spurtvann millimeterstriden med tysken André Greipel på den tredje etappen av årets Tour de France.(TT)
Publicerad 4 juli 2016

Efter att ha tillryggalagt de 223,5 kilometerna mellan Granville och Angers på 5 timmar, 59 minuter och 54 sekunder fick Mark Cavendish vänta några minuter.

Därefter kom målfotot som visade att britten spurtvann millimeterstriden med tysken André Greipel på den tredje etappen av årets Tour de France.

Annons

31-årige Cavendish, som även vann lördagens inledande sträcka, tog därmed sin 28:e etappseger genom tiderna i Tour de France. Han är nu delad tvåa med den franske legendaren Bernard Hinault - och har bara sex segrar upp till den belgiske giganten Eddy Merckx på 34.

Slovaken Peter Sagan rullade i mål som fyra och behåller den gula ledartröjan med åtta sekunders marginal till fransmannen Julian Alaphilippe. Den regerande mästaren Chris Froome är totalfyra.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons