Annons
Nyheter

Hansdotter lägger av: "Lite vemod"

Hon har tagit OS-guld, fem VM-medaljer och vunnit slalomcupen. Men nu får det räcka, tycker Frida Hansdotter. "Jag har kommit till en punkt där jag känner mig glad, nöjd, stolt men framför allt klar", säger hon. Frida Hansdotter var inne på det redan i samband med VM i Åre i februari.(TT)
Publicerad 6 mars 2019

Frida Hansdotter var inne på det redan i samband med VM i Åre i februari. Någon gång måste ju karriären ta slut, konstaterade 33-åringen.

””

Bland annat, medgav slalomstjärnan, talar ju åldern ändå lite emot henne.

””
””
Annons

"Känner mig nöjd"

Nu har den regerande OS-mästaren bestämt sig.

Tävlingarna i Spindleruv Mlyn i helgen och världscupavslutningen i Andorra nästa vecka blir hennes sista framträdanden.

"Det är så klart med lite vemod jag tackar för mig - jag älskar min skidåkning, och att testa mina gränser för att se hur långt jag kan nå har alltid sporrat mig och varit det jag älskat", säger Hansdotter i ett pressmeddelande från skidförbundet.

Den svenska slalomstjärnan har haft fjolårets OS och hemma-VM i Åre nyligen som de stora målen de senaste åren.

"All energi och fokus har legat på min uppgift att lyckas med mina mål. Men den här säsongen har jag inte känt samma hunger och driv som tidigare, det har omedvetet smugit sig på under säsongens gång", säger hon.

"På något underligt skönt vis känner jag mig nöjd."

Frida Hansdotter debuterade i världscupen redan 2004. Men det är de senaste fem åren som de stora framgångarna har kommit. Det har blivit fem VM-medaljer och ett OS-guld, samt fyra segrar och totalt 35 pallplatser i världscupen. Hon vann också den totala slalomcupen 2015-2016.

Inspirerat många

Sveriges alpinchef Tommy Eliasson Winter fick Frida Hansdotters besked för ett par dagar sedan.

””
””
Annons

Enligt alpine damchefen Lars Melin gäller det för de lite yngre åkarna att kliva fram nu när Frida Hansdotter försvinner.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons