Annons
Nyheter

Hamrén: "Det börjar närma sig"

Nervöst? Nej, Erik Hamrén längtar till kvällens EM-lottning i Paris. - Det känns att det börjar närma sig, säger den svenska förbundskaptenen. Erik Hamrén har koll på de olika seedningsgrupperna.(TT)
Publicerad 12 december 2015

Erik Hamrén har koll på de olika seedningsgrupperna. Sedan playoff-vinsten mot Danmark har förbundskaptenen studerat grupperna och kommit fram till två saker.

Det finns tre lag som han helst av allt inte vill se i Sveriges grupp under fotbolls-EM i Frankrike den 10 juni till 10 juli.

Annons

Sedan finns det två lag som han gärna möter igen.

””
””

"En hel del spänning"

Mer än så har förbundskapten inte funderat på lottningen som inleds klockan 18.00 i Paris.

Det är, som han säger, ändå inget som han kan påverka, utan det blir som det blir.

Däremot börjar han längta efter att få se vilka motståndare som väntar för Sverige.

””

"Vår tur nu"

Och helst av allt vill han - för en gångs skull - känna att turen är på Sveriges sida under en lottning.

För sportbladet.se lyfter han fram flera tuffa lottningar. Förbundskaptenen nämner playoff-mötet med Danmark, det kommande VM-kvalet mot, bland annat, Frankrike och Nederländerna, playoff-mötet med Portugal för att nå VM-slutspelet i Brasilien 2014 och att Tyskland fanns i Sveriges VM-kvalgrupp.

””

Lottningen, där de tidigare storspelarna Ruud Gullit och Bixente Lizarazu ska hjälpa till med att pussla ihop de sex grupperna, avgör inte bara vilken grupp som Sverige hamnar i. Det sätter även fart på kartläggningen av motståndarna och inleder en period fylld av en hel del planering.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons